Festes, xerinola, cultura, ecología


La Festa Major.

La Festa Major de Sant Pau és celebra el mes de Gener, té una durada d'uns quant dies i es composa de tot un seguit de diferents esdeveniments molt variats en els quals és pot destacar la gran participació de la gent del poble, des dels més petits fins els avis.

Pregó, Correfoc, Ball, Cercavila, Concursos, Exposicions, són alguns d'aquests actes.


No podem deixar d'anomenar d'altres, molt arrelats a la cultura del poble, com són el Concurs d'estelladors, la Baixada de carretons, les 3 hores de resistència de Motocròs, la Botifarrada popular, i molts més ...


Realment, val la pena vindre a Torrelles per Sant Pau !!!






Torrelles és terra de cireres.


La Festa de la Cirera es celebra cap a finals de Maig o principis de Juny des de principis dels anys 80 i es considerada per molts la Festa de la Primavera.


Aquesta Festa és, doncs, una imatge del nostre poble i reflecteix el resultat del treball i l'esforç de les dones i homes que fan possible cada any gaudir d'aquesta fruita, dolça i exquisida.







Els Tres Tombs.

Els Tres Tombs és una festa consistent en una desfilada de cavalleries, en totes les seves modalitats, cavalls muntats, carruatges de luxe i carros de pagès, que es realitza amb motiu de la celebració de la festivitat de Sant Antoni Abat, patró dels animals.





Les puntaires.

Coincidint normalment amb la Festa de la Cirera es produeix la Trobada de Puntaires, que amb els seus dissenys de variants infinites composen una imatge típica de la nostra terra.

Entre les puntaires es troben dones i noies de totes les edats, que venen de molts pobles de Catalunya, mantenint una tradició molt antiga, i les seves puntes, malgrat les noves tecnologies, continuen èssent molt admirades per les persones que tenen sensibilitat i saben apreciar aquest treball.






Un poble ecològic.

Des de finals de l'any 1996, el nostre poble participa activament amb la recollida selectiva de les escombraries.
Els habitants del poble separen la brossa a casa seva, abans de portar-la als contenidors. Bàsicament, es tracta de separar la brossa en quatre parts: orgànica, inorgànica, vidre i papers/cartró. Hi ha contenidors per a cada un d'aquests tipus de brossa.

La brossa orgànica (restes de menjar, pells de fruites i verdures, etc.) es recollida per vehicles especials, que la dipositen a la planta de compostatge, situada al terme municipal, on es tractada i transformada en compost. El compost és un producte que serveix per abonar els sòls d'horts i jardins, i pot substituir l'aportació de fertilitzants i productes químics.

Podem estar orgullosos de ser el municipi de Catalunya que té el percentatge més gran de recuperació de la brossa orgànica
.